Hned od rána bylo jasné, že tento den bude jako stvořený pro tenis, díky nádhernému počasí. Na kurtech se tak rozjely mnohdy velmi vyrovnané bitvy, které byla radost sledovat. Ve skupinách se hlavně dařilo všem třem nasazeným hráčům, ani jeden z nich nezaváhal a všichni postoupili do čtvrtfinále.

Ta se nesla ve znamení jednoznačných výsledků a o překvapení se postaral Robert Holman, když se mu podařilo překvapit Lucii Fojtíkovou a postoupil tak do semifinále. V tom ale narazil na rozjetého Radka Janatu, který velmi často v celém hracím dni volil náběhy na síť, které byly úspěšné a dařilo se mu tak ukončovat výměny. Roberta tak porazil 6:3 a ve finále se střetl s Karlem Kutinou a již předem bylo jisté, že toto utkání bude velmi vyrovnané. Také že bylo – v podstatě až do samotného tiebreaku! V tom se velmi dařilo Karlovi Kutinovi, který nedal svému soupeři jedinou šanci. Navíc i štěstí stálo při jeho straně, a nakonec zvítězil v tiebreaku drtivě bez ztráty bodu.

Útěchu vyhrál Sergey Kiyashko, který byl zklamaný z nepostoupení do čtvrtfinále na skóre ze základních skupin. I smůla někdy k tenisu patří.

Výsledky: