Drazí sportovní přátelé, tenisté a tenistky, přátelé Babolat ATTour! Blíží se finále letošního ročníku.

Nemálo z vás proto již netrpělivě čeká na informace, kdy se uskuteční vyhlášení nejlepších hráčů a hráček za tento rok. Nejprve se ale musejí dohrát všechny turnaje a uzavřít žebříčky všech okruhů, k čemuž bude postupně docházet od prvních turnajů Masters v prosinci a během první poloviny ledna. Poslední finálové turnaje proběhnou v neděli 12. ledna.

Abychom Vás už dlouho nenapínali, tak

vyhlášení se uskuteční v sobotu 18. ledna

a úplně jinak, než tomu bylo v minulosti... s využitím moderních technologií.

Na den vyhlášení máme připravený velký turnaj na LTC 2005 v Modřanech. Losované mixy, dvouhry Start, Challenge+, ženy Start a čtyřhry Sport – vše najdete v našem kalendáři turnajů. Do turnajů ale nezasáhnou vítězové kategorií a aktivity, to by mohla být výhoda pro ostatní účastníky! Ti totiž budou mít jiné, velmi příjemné povinnosti. Dopoledne se všichni sejdou ve studiu našeho dlouholetého partnera U&WE Advertising v Horních Počernicích. Za světel reflektorů, vedení moderátora Zdeňka Vrby, účasti zástupců Babolat ATTour a spuštěných kamer budou oceněni za skvělé celoroční výkony. A také vylosují hlavní ceny věnované Vám hráčům našimi partnery. Tím však program pro vítěze nekončí, následuje slavnostní oběd a poté přesun do Modřan.

Slavnostní okamžik na turnaji pak nastane v závěru turnaje kolem 17. hodiny. V tuto dobu všechny přítomné pozveme na slavnostní párty. Nejprve oceníme a předáme ceny přítomným, kteří skončili na druhých a třetích místech ve všech kategoriích. Pak budeme sledovat záznam z vyhlášení a losování hlavních cen. Pokud budou mezi přítomnými šťastní výherci, předáme jim cenu hned na místě. Letos totiž ceny může vyhrát každý z hráčů a hráček umístěných na celkem 220 losovaných pozicích. Nebojte se, že byste přitom hladověli, raut je zajištěn! A samozřejmě každý přítomný bude mít krásnou povinnost zvěčnit se podpisem na obřím tenisáku.

A ti z Vás, kteří se z nějakého důvodu nebudou moci turnajů na LTC zúčastnit, zveme do Modřan alespoň na večer. Registraci najdete v kalendáři turnajů jako VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍCH 2019.

Ale než to nastane, dobře se na turnajích bavte, bojujte naplno do posledních míčků na turnajích a hlavně si užívejte tenis!

Pravidla pro losování cen

Pravděpodobnost výhry se zvyšuje stejně jako v minulosti, tedy hráč s vyšším umístěním v žebříčku kategorie má vyšší šanci. Vítězové kategorií dvouher mají 16 žetonů v osudí, každý další v pořadí o jeden méně až do 16. místa. U čtyřher a mixů má vítěz 20 žetonů a poslední na 20. místě jeden.

Z principu změny formátu vyhlášení se ale nově losují všechny pozice na žebříčku (nad čarou), už nezáleží na tom, zda je někdo z hráčů přítomen či nikoli.