Mám se odhlásit, když jsem náhradník a nechci čekat na uvolněné místo v turnaji? Rozhodně!

Přípravě turnajů věnujeme spoustu času a je smutné, když na turnaj někdo nepřijede (ať startující nebo náhradník za něj) a celý turnaj se tak komplikuje. Když má závažný důvod, OK, chápeme ...

Snažíme se, aby všichni po turnaji odjeli domů spokojení, i když třeba nehráli ten den podle svých představ. Snižováním počtu účastníků na poslední chvíli se snižuje herní i společenský požitek všech hráčů, proto při odhlášení nebo vypadnutí některého ze startujících voláme náhradníkům, aby se turnaj doplnil. Očekáváme, že - když nejsou odhlášení - čekají stále na svoji příležitost ke hře.

Abychom se vyhnuli takovým zcela zbytečným komplikacím, přistoupili jsme nedávno k zavedení stornopoplatků za odhlášení z turnaje po termínu uzávěrky turnaje. Tato pravidla platí i pro náhradníky, pokud se z nich stanou dodatečně startující, což se děje odhlášením některého ze startujících. Pak zveme náhradníky na turnaj telefonicky.

Jak předejít takové situaci? Jakmile se rozhodnu pro jiný program, volám nebo smskuju organizátorovi turnaje, že se odhlašuju z turnaje z pozice náhradníka.

Další informace k odhlašování jsou zde.

Za tým Babolat ATTour, Milan Čížek