12 mixových párů se sešlo ve sváteční středu na okraji Prahy v Královicích. Na letošním prvním turnaji mixů SPORT se všechny páry pustili do bojů s velkým nadšením a vervou, a to jak se soupeři na druhé straně kurtu, tak hlavně s větrným počasím.

První skupinu ovládly páry Martina Sazamová/Jakub Pajkrt a Michaela Gombitová/Roman Zajac. Vyrovnaný zápas rozhodli pro sebe svou konzistencí Martina s Jakubem. Ve druhé skupině bojovali o první místo Lucka Fojtíková s Adamem Szabó proti Domče Menclové s Rendou Šenkem. Zápas byl velmi dlouhý, téměř o každý game se bojovalo přes shody a tak nás všechny překvapilo, že Lucka s Adamem nakonec zvítězili přesvědčivě 6:3. Poslední třetí skupina měla průběh nejdelší, zejména kvůli dvojici Blanka Bílková/Martin Pohan, kteří sehráli tři vyrovnané duely, z nichž dva s vítězným koncem a tak si vybojovali postup z druhého místa. Pro místo první si kvalitní hrou suverénně dokráčela Katarína Lackovičová s Matějem Wolfem.

Postupovaly i 2 nejlepší páry ze třetích míst. Všichni třetí měli po jedné výhře a tak se počítaly gamy. Černý Petr zbyl na Lindu Nguyenovou a Patrika Calábka, zatímco dvojice Linda Veselá/Eric Bordier a Maruška Kalová/Petr Tuláček se mohli těšit na hlavní soutěž.

Dramatické a dlouhé čtvrtfinále se hrálo trochu stranou zraku diváků na třetím kurtu a vítězně z něj vyšla Blanka Bílková s Martinem Pohanem, kteří domů poslali Michaelu Gombitovou s Romanem Zajacem a to až ve zkrácené hře. Spodní polovině pavouku agresivní hrou dominovala Lucka Fojtíková s Adamem Szabó, kteří nadělovali ,,ptáky''. Schytali to Eric s Lindou a Blanka s Martinem. Horní polovina pavouka byla dramatičtější. Po vyrovnaných bojích se do finále trpělivou a přesnou hrou probojovala Katie Lackovičová s Matějem Wolfem, kteří na cestě do finále zdolali jak promotérku turnaje Domču Menclovou s Rendou Šenkem, tak Martinu Sazamovou s Jakubem Pajkrtem. Finále ovládli přesvědčivě Lucka s Adamem a tak si odváží celkové vítězství i poháry pro vítěze. Útěchu zvítězila sympatická dvojice Lucka Adamcová /Aleš Hanáček ti si pro poháry dokráčeli přes sehrané manžele Procházkovi, tak bojovné duo Linda Nguyenová/Patrik Calábek. 

MIX SPORT, třetí Lucie Adamcová a Aleš Hanáček

Výsledky:

Další turnaj je nasplánován na neděli 12.května na Baník v Praze.