Mění se pravidla pro přihlašování do čtyřher a mixů.

Jak lépe nastavit turnaje čtyřher a mixů, abyste si z nich odnášeli lepší a kvalitnější zážitky, jsme přemýšleli a diskutovali několik posledních týdnů. Vedla nás k tomu jak účast nových a kvalitních dvojic ve čtyřhrách, které dle předchozích pravidel jsou ratingově na hraně kategorie nebo těsně za ní, tak situace v mixech, kde některé dvojice nehrají kvůli vyššímu ratingu, přitom by si jistě s nimi ostatní dobře zahrály. A nelze pominout fakt, že dost hráčů i hráček se poslední dobou zlepšilo (ale není to zatím na změnu jejich ratingu) a tím stoupla i samotná úroveň turnajů. A tak jsme se odhodlali k drobnému, leč zásadnímu kroku - posunutí horní hranice ratingu dvojice ve čtyřhrách a v mixech směrem nahoru. Po vyslechnutí rozumných přípomínek turnajového matadora Česti Malce se nám změny povedlo doladit a nyní je můžeme představit.

Novinka č.1
U všech mixů a čtyřher posouváme horní hranici ratingu dvojice o půl bodu výše a zároveň stanovujeme maximální rating u silnější/ho z dvojice. To přispěje jednak k účasti nových dvojic, k vyrovnanější a kvalitnější hře a tím pádem i k lepšímu zážitku ze hry.

Novinka č.2
Od března se v našem kalendáři objeví OPEN TURNAJE VE ČTYŘHŘE A MIXU. Své si v nich najdou debloví specialisté a další zkušení hráči, kteří tenis hrají na vysoké úrovni a kterým v nabídce turnajů chyběla možnost si zahrát se spoluhráčem/spoluhráčkou podobné výkonnosti.

 

Čtyřhry - aktualizované podmínky

ČTYŘHRA START ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 3.5 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 4

ČTYŘHRA SPORT ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 4.5 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 5

ČTYŘHRA OPEN ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 5.5 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 6

První letošní turnaj čtyřhry start je naplánován na 25.února. A na pátek 10.února plánujeme i ženský turnaj ve čtyřhrách.

 

Mixy- aktualizované podmínky

MIX START ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 2.5 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 3

MIX SPORT ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 3.5 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 4

MIX OPEN ... PRŮMĚRNÝ RATING DVOJICE MAX. 5.0 a současně RATING SILNĚJŠÍHO Z DVOJICE MAX. 6

 

Potřebné změny v kategoriích turnajů, přihlášek a v dalších dokumentech na našem webu proběhnou postupně během několika dní.