Máme před sebou poslední tři finálové turnaje ročníku 2022. Dva z nich právě teď.

V sobotu se ve Vokovicích na Aritmě utká dvanáctka plejerů o poslední body, které je ještě mohou posunout dopředu na žebříčku START TOUR 2022. Že je situace na prvních pěti příčkách nepřehledná, je jasné hned při prvním pohledu na čelo žebříčku. Prvního Karla Kutinu a od druhého Petra Podaného dělí jen mizerných 10 bodů (1320 a 1310). Třetí místo dokonce okupují dva hráči se stejným počtem 870 bodů - Radek Kalabis a Filip Vlček. 50 bodů na ně ztrácí Artur Tomaszewski, který minulý víkend vyhrál turnaj na LTC, ten také není bez šancí na bronz.

A v neděli na Hajnovce se odehraje Start B. V žebříčku má docela pohodlný náskok přes 100 bodů vedoucí muž Patrik Calábek. Jenže body se na Masters počítají z vyhraných zápasů, tak nesmí polevit, chce-li být vítězem celého ročníku. Druhý Anatoly Shaposhnikov má náskok jen 25 bodů před třetí Lenkou Kostkovou a 54 bodů před Tomášem Hudákem.

Oba turnaje tak skýtají dostatek příležitosti ke změně pořadí v obou žebříčcích, je o co hrát do posledního míče, a tak to má být!