První lednový víkend určil vítěze tří z celkem osmi kategorií, které se loni na naší tour hrály.

Turnaje ukázaly sílu nejlepších hráčů a hráček a potvrdily, že plakety získali opravdu ti, kteří si je za své celoroční úsilí a výsledky zasloužili (vítězi se stali Jirka Sadil, Matěj Wolf a Nikola Krejčová). Ale za nimi zůstávají další ctižádostiví tenisté s novou výzvou pro letošní rok!

Následující víkend nám přehoupne finálové turnaje do jejich druhé poloviny. V sobotu je v Modřanech na programu dvouhra SPORT, kde zlato a stříbro už je předem jasné a o bronz se může ještě svést bitva, pokud ji Radek Janata připustí. V MIXu SPORT už je předem rozhodnuto, hlavní však je si dobře zahrát a to se jistě povede.

Když už jsme zmínili mixy, tak se nám letos stalo, co snad dosud nikdy ne - do nominací se nám vloudila chyba. Nominovali jsme pár Marek Bezák s Terezou Šmejkalovou, který ale nesplnil podmínku ratingů (pravidla zde hovoří jasně) a turnaje v této kategorii hráli na výjimku (oba bezpečně vyhráli). Tato situace nás mrzí, Markovi jsme celou situaci vysvětlili, trošku se s tím pere, ale doufáme, že to pochopí.

Tento přehmat nás ale posune zase o kus dál. Ratingy jsou zcela zásadní součástí našeho turnajového systému. Chceme, aby byly správně přidělené a především sledované u nově příchozích hráčů a hráček. Domluvili jsme se proto, že k jejich správě přizveme na spolupráci Katku Hejnovou, která má s řízením turnajů bohaté zkušenosti a bude nám pomáhat v rámci své mateřské dovolené, ke které jí srdečně blahopřejeme.

Co jsme nestihli před koncem roku a řešíme nyní během finálových turnajů, je zpětné zapojení (nej)lepších hráčů do čtyřher a mixů. Otevřeme znovu nejvyšší kategorie v mixech a čtyřhrách pro ty hráče a hráčky, kteří tenis hrají na (téměř) nejvyšší úrovni a nemají s kým, jak a kde si takový turnaj zahrát. Současné kategorie také změní malinko své obsazení. Na to nás navedl zkušený a ostřílený matador Česťa Malec. Budeme brzy informovat.