Finálové turnaje, změny ratingů a zahájení další sezóny.

Přátelé,

za chvíli nám skončí letošní ročník. Oficiálně je to už dvacátá sezóna Babolat ATTour, neboť naše nezisková organizace ATT Sport vznikla na podzim 2002 (první turnaje budoucí ATTour se však začaly organizovat neoficiálně už v létě 1993, o tom ale jindy).

Jako tradičně zakončíme sezónu v lednu příštího roku finálovými turnaji Masters pro nejlepší hráče a hráčky a vyhlásíme tři nejlepší z každé kategorie. Pro nominaci na tyto turnaje budou rozhodující žebříčky vydané v týdnu před vánočními svátky. Poslední turnaje, které tak mohou ovlivnit pořadí v nominacích se odehrají v neděli 18.prosince. A v pátek 23. už startuje příští ročník, s číslovkou 2023.

I v něm budeme pokračovat ve vyhlašování hráčů měsíce, které ale dostane novou podobu.

Loni jsme před zahájením nového ročníku sjednotili ratingy mezi muži a ženami a ukazuje se, že to byl krok správným směrem.

Na konci každé sezóny každoročně posouváme hráče z předních míst žebříčků do vyšší kategorie, aby pokračovali ve svém herním růstu. Loni jsme pro ně zavedli adaptační období, aby měli čas se ve vyšší kategorii "rozkoukat". Tento model se osvědčil a využijeme jej i příštím roce. Podrobnosti zveřejníme během prosince.

Kategorie pro začátečníky START "B" je letos poprvé samostatnou a plnohodnotnou kategorií, která bude mít v lednu poprvé své oficiální Masters, které rozhodne o konečném pořadí. Termíny všech Masters najdete zde.

Nu a co říci závěrem? Snad  jen to, že vám chceme poděkovat za to, že i přes složitou situaci si stále nacházíte čas hrát tenisové turnaje a máte z toho radost.

 

Za tým Babolat ATTour

Milan, Honza, Iva, Katka, Bobeš, Elis, Ivana a Petr